32(0)16 465137 info@qbuild.eu

WAT IS HOUTSKELETBOUW?

Houtskeletbouw is een gezonde, ecologisch verantwoorde en snelle manier van bouwen, waarbij de basisconstructie voornamelijk bestaat uit hout en van hout afgeleide materialen waardoor men een zeer aangenaam woonconfort bekomt.

De funderingen en de vloerplaat van het gelijkvloers bestaan uit beton en betonblokken. Afhankelijk van de ondergrond en keuze van de bouwheer kan er geopteerd worden voor: Een volle grond fundering, een kruipkelder, een kelder of combinatie.
De wanden worden opgebouwd uit een houten raamwerk van verticale stijlen en koppelregels, langs beide zijden bekleed met houten beplating, waarvan de buitenbeplating steeds damp/open is, + gipsplaten en voorzien van milieu vriendelijke (gezonde) isolatie.
De verdiepingsvloeren bestaan uit een houten balklaag, eveneens bekleed met plaatmateriaal en voorzien van thermische en akoestische isolatie.
Wat de gevelafwerking betreft zijn er verschillende mogelijkheden, variƫrend van traditioneel metselwerk tot houten latten, crepi, sidings, tot de meest moderne gevelafwerking.
Ook voor de dakbedekking zijn er talrijke opties.
Een afgewerkte houtskeletbouwwoning ziet er dus niet anders uit dan een woning gebouwd volgens het traditionele systeem.

Pin It on Pinterest

Share This