32(0)16 465137 info@qbuild.eu

DUURZAAMHEID, IN DE MEEST GUNSTIGE OMSTANDIGHEDEN WORDT DE GEHELE RUWBOUW PERFECT UITGEWERKT

Door het gebruik van hoogwaardige materialen kan een duurzame kwaliteit gegarandeerd worden. Wereldwijd zijn er nog oude vakwerkhuizen van honderden jaren oud terug te vinden die voornamelijk uit hout bestaan, een bewijs dat hout als een volwaardig en sterk bouw-
materiaal kan beschouwd worden.

Quality Build nv kiest resoluut voor de enige correcte opbouw met enkel duurzame materialen. Volgende basisprincipes zijn een must om een duurzame houtskeletbouw te bekomen:

  1. Een van binnen naar buiten dampopen constructie, betreft de buitenschil van de houtskelet.
  2. Een luchtdichte afwerking van het totale bouwvolume, met volledig damprem aan de binnenkant van de woning “voor het dauwpunt”.
  3. Een aparte geïsoleerde technische spouw (binnenkant woning), zodanig dat de beplating en stijlen van de draagstructuur onaangeroerd blijft, betreft: Doorboringen constructie of luchtlekken.(condens, akoestiek & koudebruggen/lekken)
  4. De muurbalken worden op cellenbetonblokken stelregels tot in de beton(fundering) met draadstangen verankerd, onderbroken door drukvaste kunststof waterkering. De houtskelet is op deze manier droog van de gronden muurvast verankerd met de fundering, en heeft dus nooit vochtcontact. (buitenkant wordt de cellenbetonblok extra geïsoleerd tot op de funderingsblok.)

De bouwsector is nooit zo snel geëvolueerd. De grootste drijfkracht hierachter is de steeds duurder wordende energie, stijgende loonkosten & de inpakt op het milieu. Een duurzame Houtskeletbouw is vandaag zonder twijfel de slimste keuze!

Pin It on Pinterest

Share This